Opskrifter

Chiliboller

Fredag, 30. oktober 2009af Redaktion
Brødene er sat sammen af små boller, som nemt kan brækkes fra hinanden

(2 kranse)

2 røde chilier
50 g gær
5 dl håndvarmt vand
1 spsk. sirup el. sukker
2 tsk. salt
100 g revet cheddar- el. emmentaler
Ca. 750 g hvedemel


TIP

Den milde ost giver ingen ostesmag,
men derimod en god konsistens

Pynt
Sammenpisket æg
Revet cheddar



Flæk chilierne, fjern kernerne og hak chilierne fint. Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt chili, sukker, salt, ost og mel. Ælt dejen smidig på ca. 5 min. Hæver lunt tildækket 40 min. Læg dejen på meldrysset bord og del den på midten. Del hvert stykke i 15 og tril dem til små boller. Læg bollerne i en cirkel eller firkant med lidt plads mellem hver på 2 plader med bagepapir. Efterhæver tildækket 30 min. Pensl med æg og drys ost på. Bag bollerne på midterrillen ved 225° ca. 15 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv flere gode brød...
Foccacia med timian og kartofler
Langtidshævede flutes
Olivenboller