Foccaciaboller med kartofler og timian

20 g gær
4½ dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
Ca. 500 g pizzamel
Fyld
6 små kogte kartofler
1 spsk. olivenolie
1 tsk. vineddike
1 tsk. timianblade
1 lille (rød)løg
75 g salatost (feta) i tern
1 spsk. flydende honning
Timianstilke
TIP
•Foccaciaen smager bedst samme dag, men den kan fryses og lunes i ovnen.
•Kartoflerne kan trække fra dagen før, og dejen kan hæve i køleskab fra om morgenen.
Skær kartoflerne i halve og lad dem marinere nogle timer i en blanding af olivenolie, vineddike og timian. Smuldr gæren i en skål og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, olivenolie og mel og ælt dejen sammen med æltekroge, den skal være klistret. Lad den hæve tildækket ca. 40 min. Smør en bradepande med lidt olie. Hæld dejen i og tryk den ud til kanterne.
Skær løget i smalle både. Tryk kartofler, løg og ost ned i dejen. Dryp olie over og læg nogle timiankviste øverst. Bag foccaciaen på midterrillen ca. 25 min. ved 225°.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv mere bagværk...
Dildsnegle med spelt
Skinkehorn
Foccaciaboller