Hjemmebagt løgbrød
Ingredienser til løgbrød:
(12-15 stk.)
Dej:
35 g gær
3 dl lunkent vand
200 g durumhvede
1 spsk. olivenolie + lidt til fadet
1 tsk. salt
Ca. 250 g hvedemel
Prøv også: Flutes med rugmel og hvidløg
Løg:
350 g zittauerløg
350 g rødløg
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
10 stilke timian
5 stilke salvie
Se også: Snydepizza med broccolicreme
Fremgangsmåde:
Dej:
Rør gæren ud i vandet i en stor ælteskål.
Tilsæt durummel, olivenolie, salt og det meste af hvedemelet.
Ælt godt og grundigt og tilsæt evt. mere mel under æltningen, til dejen lige akkurat kan slippe fingre eller dejkrog.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Smør et ildfast fad på ca. 25 x 30 cm med olie.
Rul dejen ud eller tryk den helt ud til kanten af fadet.
Lad brødet hæve tildækket i ½ time og lav løgene klar imens.
Prøv også: Madmuffins med kartoffel og chorizo
Løg:
Skær de hvide løg i tykke skiver og rødløg i tykke både.
Steg dem i 2 spsk. olie på en stor pande ved middelhøj varme, til de er lysebrune.
Krydr dem med salt og peber og lad dem køle lidt af på panden.
Bred dem ud over dejen og tryk dem let ned i dejen uden at mase luftigheden ud af den.
Bag brødet ved 200° i 25 min.
Pluk bladene af timian og salvie og vend dem med lidt olivenolie.
Bred dem ud over brødet og bag det endnu 5 min.
Servér gerne brødet lunt, f.eks. til suppe, gryderetter eller til chacutteri og ost.
Tip: Brødet holder sig fint et par dage. Varm det gerne inden servering. Skær det evt. ud i firkanter og drys med lidt revet ost, inden det varmes i ovnen.