Opskrifter

Il Fornaios durumboller

Lørdag, 8. september 2012af Redaktion
Lækre durumboller der f.eks. kan bruges til madpakken, morgenbordet eller suppen

(10-12 boller)

10 g gær
5 dl vand
200 g durummel
Ca. 400 g hvedemel
1 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt

Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt durummel, hvedemel, olivenolie og salt. Rør det sammen til en blød dej. Lad den hæve tildækket med film natten over i køleskab. Sæt bollerne med en stor ske på en plade med bagepapir og lad dem stå, mens ovnen varmer op. Bag bollerne 15-20 min. ved 225° på midterste rille.

Tip

  • Dobbelt portion dej passer til en rugbrødsform.
  • En god regel siger, at når centrumtemperaturen i
    brødets midte (brug stegetermometer) er 98°,
    er brødet færdigt.


Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find masser af opskrifter på brød i det store galleri nedenfor...