Koldthævet hvedebrød
Ingredienser til koldthævet hvedebrød
6 dl koldt vand
1 dl yoghurt
1 spsk. flydende honning
15 g gær
1 spsk. groft storflaget salt (havsalt a la Maldon)
650 g groftmalet speltmel
150 g hvedemel
Fremgangsmåde til koldthævet hvedebrød
Dag 1:
Rør vand, yoghurt, honning, gær og salt sammen i en køkkenmaskine eller i en skål. Tilsæt speltmelet, mens du rører, og fortsæt med at røre i 10 min. Kom 1 dl af hvedemelet i og lad dejen hvile natten over i køleskabet, dækket med plastfilm.
Dag 2:
Hæld mere mel i skålen og fold det rundt uden at ælte det ind i dejen. Drys lidt mel på bordet og hæld dejen herud. Form to aflange mindre brød og læg dem på bagepapir.
Tænd for ovnen på 230º og lad bagepladen blive i ovnen, så den bliver gloende varm. Træk bagepapiret over på pladen og bag brødene i ca. 25 min., til det lyder hult, når du banker på bunden.
Brødene kan fryses.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Grovbrød
Tunsalat med koriander og bagte tomater
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)