Krebsetærte
Ingredienser til krebsetærte
(8 pers.)
3 plader butterdej
1 pakke krebsehaler ca. 200 g
2 skiver franskbrød
½ dl fløde
½ usprøjtet citron
Salt og peber
Revet muskatnød
1 æggeblomme
15 g koldt smør
Fremgangsmåde til krebsetærte
Rul butterdejen ud til dobbelt størrelse. Beklæd en stor tærteform med ca. 2/3 af dejen, dæk dejen med bagepapir og forbag tærten ved 200º i 10 min. Tril resten af dejen ud i 3 mm tykke pølser og tryk dem let flade.
Skær skorpen af brødet, skær brødkrummen i små tern og udblød dem i fløde. Bland brødet med let hakkede krebsehaler. Tilsæt citronsaft og fintrevet skal, krydderier, æggeblomme og små smørtern. Kom fyldet i den forbagte tærteform og dekorér med dejstrimlerne. Bag tærten ved 200º i 25 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kammuslinger på fransk manér
Skaldyr provencale
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)