Laksetærte med basilikum
(4 pers.)
25 min. + 35 min. i ovnen
Mørdej
3 dl hvedemel
50 g smør
1 dl grahamsmel
1 tsk. salt
Lidt koldt vand
Fyld
200 g ferske laksefileter
2 æg
1 bæger hytteost
Salt og peber
1 lille bundt basilikum
50 g røget laks
Tilbehør
Blandet salat med tomater
Kom de to slags mel, smør og salt i en blender og saml til en fast dej med lidt vand, eller saml dejen i en skål. Beklæd en tærteform med dejen og læg alufolie over dejen. Forbag bunden ved 200° i 10 min. Fjern alufolien. Tag lidt basilikumblade fra til pynt, hak de øvrige blade fint. Blend den ferske laks med lidt af hytteosten og rør æggene i. Kom resten af hytteosten og de hakkede basilikumblade i. Smag til med salt og peber, kom massen i den forbagte bund. Dekorer med strimler af røget laks og hele basilikumblade. Bag ved 180° i 25-30 min., til den er fast og gylden. Server lun med salat til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Sprøde fiskefingre af kulmule
Fiskelasagne
Fad med solskinsgrønsager
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)