Lauras lækre boller
Opskrift på boller
Laura tilbringer det meste af sit liv i køkkenet hos familien Varnæs. Her bliver der bagt, syltet, stegt og kokkereret. Hun må ofte ændre menuen i sidste øjeblik eller holde maden varm længere end beregnet. Der bliver ofte bagt en plade boller, her er det Lauras favorit-boller.
Boller
(12 stk.)
50 g smeltet smør
1½ dl vand
50 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Ca. 500 g mel
2 æg
Pensling:
1 æggeblomme
1 spsk. mælk
Rør smør, vand og smuldret gær glat. Bland salt, sukker og det meste af melet i en bageskål. Tilsæt æg og smørblandingen. Ælt mere mel i, til dejen er blank og slipper skålen. Lad den hæve lunt tildækket ½ time. Ælt dejen let igennem og form den til 12 boller. Læg dem på plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket ca. ½ time. Pisk æggeblommen og mælk sammen og pensl bollerne. Bag dem på midterrillen ved 225° ca. 10 min.
Når du har spist de lækre boller, kan du teste dig selv i, hvor godt du egentlig kender Matador. Klik her og tag testen (link fjernet)
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Matador:
Hvem var Elisabeth egentlig? Se her...