1 dl fuldkornshvedemel
½ dl havregryn
½ l kogende vand
1 dl surmælksprodukt
25 g gær
½ tsk. salt
6 dl hvedemel
Æggehvide til pensling og havregryn til pynt
Bland fuldkornsmel og havregryn med kogende vand. Kom surmælksprodukt i. Lad blandingen stå, til den er lunken og rør så gæren i, til den er opløst. Tilsæt salt og hvedemel og ælt godt igennem. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 30 min. Slå ned og form 20 boller. Lad efterhæve i 30 min. Pensles med æggehvide og drysses med havregryn. Bages ved 225° i 15 min. Grundet havrens vandbindende evne bliver disse boller seje og saftige og kan holde flere dage uden at blive tørre. Er supergode til madpakken, da de også mætter godt. Kan fryses.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Speltboller med valnødder
Foccaciaboller
Olivenboller