(30 pers. - 4 tærter)
Dej
700 g hvedemel
300 g smør
2 æggeblommer
Et nip salt
Evt. lidt koldt vand
1 æggehvide
Fyld
1.200 g blandede, rensede skaldyr som rejer, krebsehaler, muslinger og hummerhaler
4 bægre hytteost
12 æg
4 spsk. hakket estragon
4 spsk. hakket dild
Salt og peber
Et nip chili pr. tærte
Del ingredienserne til dejen i 2 portioner. Saml hurtigt dejen på en foodprocessor og del den igen, så den passer i mængde til en tærte i hver portion. Læg dejen koldt i 30 min. Rul ud og forbag med et "snydefyld", bagepapir og tørrrede ærter, 10 min. ved 200°. Tag snydefyldet ud, pensl tærten med æggehvide og bag 5 min. mere pr. tærte. Afdryp alle skaldyrene i en si og bland dem med hytteost, æg, salt, peber og et lille nip chili. Bland estragon og dild i og bag tærterne med fyld 30 min. mere ved 180-200°. Hvis du vil fryse dem, så giv dem lige 10 min. mindre og frys dem godt indpakket, smålune og tø dem så halvt op på dagen og lun dem ca. 15 min. ved 180°, til de er gennemvarme og brune på toppen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav som middag med...
Braiseret skinkesteg med citron og oregano til hovedret
Italiensk nøddekage til dessert
Se artiklen "Buffet til rund fødselsdag" her...