Braiseret skinkesteg med citron og oregano
(Ca. 30 pers.)
6 kg steg af udbenet, fersk skinke med fedtkant (evt. svær)
Marinade
10 knuste fed hvidløg
2 bdt. oregano
1½ spsk. stødt spidskommen (el. mindre, hvis du ikke er så vild med denne smag)
1 tsk. stødt nellike
Revet skal af 6 usprøjtede citroner og saften af de 4
Salt og peber
4 finthakkede løg
1 kg gulerødder i stænger
1 kg selleri i stænger
1 kg persillerødder i stænger
5 løg i både
15 fed hvidløg med pil på
1 flaske hvidvin
Bland alle ingredienser til marinaden og purer dem på morter eller med minihakker. Gnid det grundigt ind i kødet - især i fedtet - og stil det koldt dagen igennem. Rengør alle grønsagerne og skær dem i stænger. Fyld dem i lufttætte poser i køleskabet. Om aftenen lægges grønsagerne i bunden af nogle ildfaste fade, og stegene med marinade lægges over. Stilles på køl igen natten over. På selve dagen stilles stegene i ovnen ved 160° i 2½-3 timer. Dette kan gøres fra om morgenen, så man kan nå alle fadene, inden gæsterne kommer. Hold øje med, at det ikke steger tørt. Stegene serveres lune og udskårne som det centrale kødstykke.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav som middag med...
Skaldyrstærte til forret
Italiensk hasselnøddekage til dessert
Se artiklen "Buffet til rund fødselsdag" her...