Opskrifter

Spinattærte med ricotta og pinjekerner

Søndag, 24. oktober 2010af Redaktion
En dejlig, sund tærte

(4-6 pers.)

1 rulle færdig tærtedej
450 g helbladet spinat (fra frost, optøet)
50 g pinjekerner
2 æg
250 g ricotta (friskost)
Salt og peber



TIP

En færdigkøbt tærtedej fra supermarkedets køledisk gør det nemt, men du kan også vælge selv at lave en hurtig mørdej. Dejen kan evt. laves god tid i forvejen og gemmes i køleskab eller fryser. Bland 3 dl hvedemel og ¼ tsk fint salt. Skær 100 g koldt smør i små tern og smuldr det i melet. Saml dejen med 1 spsk. koldt vand uden at ælte mere end højst nødvendigt. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og stil den i køleskabet i ½ time, før du forbager den.

Læg tærtedejen i en tærteform på det ark bagepapir, som følger med i tærtedejsemballagen. Forbag tærtedejen i ovnen ved 200° i 15 min. Pres væden af den optøede spinat. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de får lidt farve. Pisk æg og ricotta sammen, krydr med salt og peber, vend spinat og pinjekerner i og fordel blandingen oven på tærtedejen i et jævnt lag. Sæt tærten tilbage i oven i ca. 20 min., til bunden er gennembagt og fyldet stivnet.
Tærten kan serveres enten lun eller kold.


Madopskrift: Marie Melchior


Find flere opskrifter her...
Tomatsuppe med peberrodscreme
Grillede peberfrugter med gorgonzolacreme
Minitærter med artiskok og courgette

Find mange flere tærter her...