Opskrifter

Sprøde stænger

Torsdag, 5. januar 2017af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Selvom julen er ovre, kan man jo stadig have lyst til småkager. Prøv disse sprøde stænger med hakkede mandler.

Det skal du bruge til sprøde stænger:

200 g smør 200 g sukker 1 æggeblomme 1 spsk. lys sirup ½ tsk. kanel 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. natron 300 g hvedemel Pynt: Æg Hakkede mandler Evt. perlesukker Prøv også: Sprøde stænger med røgdip

Sådan laver du stængerne

Rør smør og sukker godt sammen. Rør resten af ingredienserne i og ælt dejen. Del den i seks portioner. Tril disse til pølser, læg dem på plader med bagepapir og tryk dem flade. Pensl dem med æg og drys med mandler og evt. sukker. Bag stængerne midt i ovnen ved 175° i ca. 10 min. Skær derpå stængerne i smalle kager på skrå, mens de stadig er varme. Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en lufttæt boks. Du kan finde flere lækre småkager i galleriet nedenunder.
Skønne småkager