3 slags kylling, du nemt kan lave
Kylling i fad med krydrede kartofler og grøn salat
(6 personer)
- 1 kg nye kartofler
- Salt og peber
- 1 stor kylling, 1.300-1.600 g
- Lidt olivenolie
- 1 citron
- 2 spsk. tørret oregano
- 2 spsk. tørret timian
Salat:
- 1 bakke blandede salatskud
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk. hvid balsamico
- Salt og peber
Til servering:
- 1 bundt persille
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180º. Fordel kartofler i et stort ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Halvér kyllingen, og læg den i fadet. Krydr kyllingen med olivenolie, citronsaft, oregano, timian, salt og peber. Steg kyllingen og kartoflerne i ovnen i 55 minutter. Salat: Skyl og afdryp salaten. Rør olie sammen med balsamico, salt og peber, og hæld blandingen over salaten. Hak persille. Drys lidt over kyllingen og resten over salaten. Servér salaten som tilbehør til kyllingefadet.
Prøv også: Kylling teriyaki
Kyllingebryst med parmaskinke, kartoffelsalat og grillet ananas
(4 personer)
- 4 skiver parmaskinke
- 4 kyllingebryster
- 1 spsk. solsikkeolie
- Peber
Kartoffelsalat:
- 700 g kartofler
- 1 salatløg
- 4 spsk. hakket persille
- 1 spsk. sennep
- ¾ dl olivenolie
- Salt og peber
Ananassalsa:
- 1 ananas
- 3 rødløg
- 1 rød chili
- 2 spsk. hakket mynte
- 2 limefrugter
Til servering:
- 1 bundt mynte
Fremgangsmåde:
Sno parmaskinke omkring hvert kyllingebryst. Steg kyllingebrysterne på begge sider i olie, til de er sprøde. Skru ned for varmen, og lad dem stege videre på begge sider, til de er gennemstegte. Krydr med peber. Kartoffelsalat: Kog kartoflerne, og del de store kartofler i halve. Bland grofthakket løg sammen med kartoflerne. Rør persille, sennep, olie og salt og peber sammen, og vend med kartofler og løg. Ananassalsa: Skær ananassen i skiver, og rødløget i både. Varm en tør grillpande op, og grill ananas og løg i ca. 4 minutter på hver side ved høj varme. Skær stokken ud af ananasskiverne, og hak skiverne groft. Skær chilien i skiver, og bland dem med hakket mynte. Pres limesaft over. Vend blandingen med ananas og rødløg, pynt med frisk mynte, og servér sammen med kylling og kartoffelsalat.
Se også: Kylling i fad med peberfrugt og rosmarin
Kyllingelår med nøddecrumble og tomatsalat
(6 personer)
- 12 kyllingelår
- 50 g mandler
- 1 æg
- 3 usprøjtede limefrugter
- 50 g hasselnødder
- 1 tsk. salt og peber
- ¼ dl olivenolie
Tomatsalat:
- 600 g små, blandede tomater
- 200 g fetaost
- 75 g pinjekerner
- 1 bundt basilikum
- Lidt olivenolie
- Salt og peber
Desuden:
- 1 groft brød
- 1 limefrugt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180º varmluft. Skær den øverste del af kyllingelårets knogle, og rens benet med en kniv, så du har et rent ben med kød for enden. Gør det samme med alle kyllingelårene. Smut mandlerne, og pisk ægget let sammen. Riv skallen af 1 limefrugt fint. Blend mandler, hasselnødder, limeskal, salt og peber sammen. Vend kyllingelårene i æggeblandingen, rul dem i nøddeblandingen, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Dryp kyllingelårene med olie, og steg dem i ovnen i 25 minutter. Riv skallen af de sidste limefrugter, og drys over. Tomatsalat: Halvér tomaterne, og smuldr fetaosten over dem. Varm en tør pande, og rist pinjekernerne, til de er gyldne. Drys tomaterne med pinjekerner og basilikumblade, og krydr med olie, salt og peber. Servér tomatsalaten sammen med kyllingelårene og groft brød. Servér limebåde til.
Se også: Hurtig kylling i ovn