Opskrifter

Bagt butternutsquash med fyld

Fredag, 23. oktober 2020Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard Foto: Martin Tanggaard
Mangler du inspiration til aftensmaden? Fyldt butternutsquash er perfekt til de kolde dage.

Ingredienser til bagt butternutsquash med fyld

(2 personer)

  • 2 butternutsquash
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 lille løg
  • 100 g champignoner
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk. timian
  • ½ rød chili
  • 2-3 spsk. persille + lidt til pynt
  • 2-4 spsk. revet ost

​Til servering:

  • Evt. groft madbrød

Prøv også: Marokkansk lammegryde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200°. Skær squashene igennem på langs, og fjern kernerne. Udhul squashene, til der er 1 cm kød tilbage i skallen. Gem græskarkødet. Pensl de udhulede skaller og kanter med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i den varme ovn i ca. 30 minutter med ”kødsiden” opad.

Se også: 3 retter med tomater til hverdagen

Skær græskarkød, løg og champignoner i små tern. Klar løget i olie. Øg varmen en smule, og steg kødet med, til det skifter farve. Tilsæt græskartern og champignoner, og steg yderligere et par minutter. Steg tomatpuré med i ½ minut. Hæld tomaterne på, og varm op. Tilsæt timian, chili, persille, salt og peber.

Lad kødsaucen småsnurre ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber. Fyld de bagte, møre squashskaller med kødsaucen, og drys med persille og ost. Servér evt. brød til.

Prøv også: Krydrede frikadeller med urtekartofler og fennikelsalat