Bagt butternutsquash med fyld
Ingredienser til bagt butternutsquash med fyld
(2 personer)
- 2 butternutsquash
- Olivenolie
- Salt og peber
- 1 lille løg
- 100 g champignoner
- 250 g hakket oksekød
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk. timian
- ½ rød chili
- 2-3 spsk. persille + lidt til pynt
- 2-4 spsk. revet ost
Til servering:
- Evt. groft madbrød
Prøv også: Marokkansk lammegryde
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°. Skær squashene igennem på langs, og fjern kernerne. Udhul squashene, til der er 1 cm kød tilbage i skallen. Gem græskarkødet. Pensl de udhulede skaller og kanter med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i den varme ovn i ca. 30 minutter med ”kødsiden” opad.
Se også: 3 retter med tomater til hverdagen
Skær græskarkød, løg og champignoner i små tern. Klar løget i olie. Øg varmen en smule, og steg kødet med, til det skifter farve. Tilsæt græskartern og champignoner, og steg yderligere et par minutter. Steg tomatpuré med i ½ minut. Hæld tomaterne på, og varm op. Tilsæt timian, chili, persille, salt og peber.
Lad kødsaucen småsnurre ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber. Fyld de bagte, møre squashskaller med kødsaucen, og drys med persille og ost. Servér evt. brød til.
Prøv også: Krydrede frikadeller med urtekartofler og fennikelsalat