(4 pers.)
35 min.
2½ spsk. olivenolie
1 stort rødløg i smalle både
20 g smør
600 g små, faste kartofler
1 knivspids chiliflager
2 tsk. hakket, frisk timian
500 g kød - en rest af enten oksesteg, lammesteg eller kalvesteg
50 g bacon i små tern
150 g majskerner fra frost
4 store æg
1 lille bundt hakket persille
Salt og peber
Tilbehør
Syltede rødbeder
Worchestersovs
Sennep
Rugbrød
Mere hakket persille
Steg løgene i olien, til de er klare. Skær skrællede kartofler i små tern. Tag løgene op og brun kartoflerne i resten af olien og smørret. Efter ca. 10 min., når kartoflerne er brunede, tilsættes bacon i tern, chili, timian og majs. Mens det lige steger med, skæres kødet i tern, og det kommes ved. Læg folie over og lad det simre 10 min., til det er gennemstegt. Drys med hakket persille og smag til med salt og peber. Steg æggene som spejlæg og server med mere persille og diverse tilbehør, som man nu foretrækker, groft rugbrød og en kold øl.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Flere klassiske retter...
Find flere opskrifter her...
Bøf Lindstrøm
Pariserbøf
Champignonbøf
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)