Braiseret svinebryst med blommer og bulgursalat
(6 pers.)
1½ kg svinebrystmed ridset svær
2 spsk. smør
Olivenolie
Salt og peber
2 laurbærblade
2 nelliker
½ kg blommer
Salat
300 g bulgur
1 tsk. stødt spidskommen
200 g feta, smuldret
200 g cherrytomater
1 lille bdt. basilikum
½ bdt. purløg
2 spsk. olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber
Brun begge sider af svinebrystet i en stor pande i en blanding af olie og smør. Sæt kødet i et ildfast fad i ovnen i 30 min. ved 180°. Hæld overskydende fedt fra. Hæld ½ l vand i bunden af fadet og sæt kødet tilbage med sværen op og laurbær og nelliker stukket i fedtet. Læg halverede, udstenede blommer ved. Læg alufolie over og stil i ovnen ved 160° i 1½ time. Blend til sidst blommer og braiseringslage og server til kødet med salaten. Salaten laves, ved at bulgur udblødes med kogende vand og spidskommen i 15 min. Blandes med smuldret feta, halverede tomater og krydderurter. Vendes med citronsaft, salt, peber og olivenolie.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere hovedretter her...
Fyldt svinebryst
Braiseret svinebryst med krydret sovs
Svinebryst med æbler og blomkål
Vin til maden? Lær en masse om gode vine...