Svinebryst med æbler og blomkål
(4 pers.)
30 min. + 3 timer i ovnen
800 g svinebryst m. ridset svær
Salt
1 blomkålshoved
2 porrer
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk. hakket persille
1 løg i skiver
2-3 store æbler
12 blade salvie
10 g smør
2 spsk. demerarasukker (gyldent rørsukker)
Tilbehør
Kogte kartofler
Gnid stegen med salt og stil den i ovnen ved 150° i 3 timer. Skær evt. sværen fra og grill den. Del blomkålen i buketter, skær porre i ringe og kog begge dele i 3-4 min. Vend med cremefraiche rørt med persille, salt og peber. Skær æblerne i ringe efter at have stukket kernehuset ud. Skær løg i skiver og læg lag af æbler, løg og salvie taglagt forskudt på bagepapir. Drys med sukker og kom små klatter smør over. Bages ved 200° i 10 min. Serveres til sammen med kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Svinekoteletter med blomkåsris og karry
Svinekoteletter med chilimos og dijoncreme
Marineret banket svinenakkekam med bønne vandmelon-salat