Frysemad: Grov tomatsuppe med gratinerede tortillas
(4 pers.)
2 løg
2 spsk. olivenolie
750 g fuldmodne bøftomater
2 dl tomatpuré fra flaske
1 l grønsags- eller hønsebouillon
3 stilke frisk mynte
2 toppe frisk estragon
3 stilke frisk basilikum
Salt, peber, sukker
Tortillas
4 soft tortillas
Tapenade el. pesto
Revet ost
TIP
Ved frysning mindskes krydderismagen, så efter optøning skal rettens krydring lige justeres.
Pil løgene og hak dem groft. Svits løgene i olien ved svag varme. Skold tomaterne og flå skindet af dem. Fjern kernerne og mos tomaterne groft med en gaffel eller i en foodprocessor.
Kom tomaterne i gryden og tilsæt tomatpuré og bouillon. Bind krydderurterne sammen og kom dem i gryden. Lad suppen simre under låg i 20 min. og smag til med salt, peber og et nip sukker. Tag krydderbuketten op.
Ved frysning: Køl suppen noget af og frys den ned.
Tortillas: Smør brødene tyndt med tapenade eller pesto og drys ost på. Fold brødene over og skær dem i kvarte. Gratinér i ovnen 5 min. ved 225°.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere retter der kan fryses ned...
Cannelloni med
spinat og salami
Forlorne fugle med
kartoffelmos
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Gør madlavningen lidt lettere med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find masser af skønne supper her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)