Glühwein og alkoholfri gløgg
Ingredienser til alkoholfri gløgg
(6 pers.)
2 dl hyldeblomst-koncentrat
8 dl vand
2 cm frisk ingefær
2 kanelstænger
6 hele kardemommekapsler
1 spsk. akaciehonning
1½ usprøjtet citron
100 g valnødder
100 g lyse rosiner
Evt. lidt appelsinstykker
Fremgangsmåde til alkoholfri gløgg
Kom 1 dl vand, hakket ingefær, kanel og kardemomme i en gryde og lad det koge ca. 15 min. Lad det trække natten over og si det. Hæld ekstrakten i resten af vandet, kom hyldeblomst-koncentratet, honning, citronsaft og -skal i og varm op til lige under kogepunktet. Servér straks med rosiner, valnødder og små appelsinstykker.
Ingredienser til glühwein
(6 pers.)
1 flaske kraftig rødvin
2 stænger kanel
½ dl Strohrom el. 1 dl almindelig brun rom
1½ dl rosiner
Fremgangsmåde til glühwein
Kom kanel rosiner og vin i en gryde og lad det trække 1 time. Bring det langsomt til nær kogepunktet. Tag gryden af varmen og smag glühweinen til med rom. Servér den rygende varm.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Lumumba med kanel
Hyldebærgløgg