Grillet multe med spinat og sesambønner
(2 pers.)
2 stykker multefilet, evt. med skind (afskællet)
Sesamolie
½ dl sojasovs
Lidt friskrevet ingefær
Peber
300 g frisk spinat
300 g grønne bønner
½ dl smuttede mandler
2 spsk. sesamfrø
½ spsk. citronsaft el. riseddike
400 g kartofler
Snit ridser i fisken og pensl med sesamolie, soja, ingefær og peber. Steg på grillpande ca. 5 min. på skindsiden og 2-3 min. på kødsiden. Lad hvile. Kog bønnerne i saltet vand i 4 min. Hæld vandet fra og damp spinaten ovenpå. Hold dem dog adskildt. Brun de smuttede mandler i lidt sesamolie og drys med salt. Vend det i bønnerne med sesamfrø og eddike. Anret det på tallerken, hvor fisken lægges oven på spinaten, der lige vendes i sojaen. Giv nye kartofler til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med fisk...
Mandelstegt laks med citronsauce
Grillede fiskespid med quinoasalat
Fiskefiletter med mynte-ærtesovs