Grossererens livret
(3-4 pers.)
2 porrer
En rest kogt hamburgerryg el. skinke, ca. 250 g
4-5 kogte, kolde kartofler
Sauce
20 g smør
3 spsk. mel
4 dl mælk
½ tsk. dijonsennep
100 revet ost, gerne emmentaler
Snit porrerne og skyl dem. Kog dem 3-4 min. og hæld dem i en sigte. Skær hamburgerryggen i strimler og kartoflerne i skiver. Læg kartofler, hamburgerryg og porrer i et ildfast fad.
Sauce: Smelt smørret i en gryde, pisk melet i og spæd med mælken lidt ad gangen. Kog det igennem og tag gryden fra varmen. Smag til med sennep, salt og peber og rør halvdelen af osten i. Hæld saucen over hamburgerryg, kartofler og porrer og drys resten af osten over. Gratiner i ovnen på midterrillen ca. 20 min. ved 225° og server med brød.
Tip: Vælg til en meget hurtig udgave færdig mornaysauce og rør den med sennep. Drys med 50 g ost.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Pølser med selleri-kartoffelgratin
Kalvekasserolle med dild
Glaseret hamburgerryg med maderiasovs
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)