Pølser med selleri-kartoffelgratin
30 min. + 40 min. i ovnen
4 krydrede pølser (evt. medistertype)
200 g selleri
300 g kartofler
1 løg
Salt og peber
3 dl grønsagsbouillon
75 g emmentaler el. svenboost
Frisk timian
Tilbehør
Grøn salat
Skræl kartofler, løg og selleri. Skær dem i tynde skiver. Læg et lag selleri i bunden og drys med salt og peber. Læg kartofler i næste lag og fordel løg over. Gentag 2-3 gange, til alt er brugt. Hæld bouillon over og drys med osten til sidst. Sæt i 170° varm ovn i 40 min. I slutningen af ovntiden steges pølserne enten med i ovnen eller på panden. Server med grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Glaseret hamburgerryg med madeirasovs
Wienerpølser med var kartoffelsalat
Courgette-salviepie
Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)