(4-6 pers.)
4 store saftige appelsiner
150 g sukker
Saft af ½ citron
½ dl Grand Marnier
7 blade husblas
Pynt
Flødeskum
Hakkede mandler
Halvér appelsinerne og pres saften af dem. Skrab resten af appelsinkødet ud af skallerne, så de er helt rene indeni. Hvis der kommer et lille hul, kan det stoppes indefra med lidt koldt smør. Varm appelsinsaft og sukker, til sukkeret er smeltet. Udblød husblassen i koldt vand og smelt den i den varme appelsinsaft. Tilsæt citronsaft og Grand Marnier og afkøl appelsinblandingen i køleskab, til den begynder at stivne. Fyld geléen i appelsinerne og sæt dem i køleskab, til geléen er stiv. Pynt med flødeskum og mandler.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode juleopskrifter...
Krydret ribbensteg med æblekompot og rosenkål
Svineslag i stegeso med cider
Gløgg og æble-gærtærte
Se flere lækre juleopskrifter på magasinetmad.dk (link fjernet).