Opskrifter
Kartoffelsalat med and
Fredag, 6. januar 2023Af Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft. Foto: Betina Hastoft.
Nyd denne lækre opskrift på velsmagende and med kartoffelsalat.
50 min
4 personer
Ingredienser:
250 g rosenkål
1 porre
3½ spsk. olivenolie
2 spsk. sojasauce
2 cm frisk ingefær
1 tsk. sukker
1 limefrugt
2 andebrystfileter
500 g kogte, kolde kartofler
2 æbler
50 g valnøddekerner
1 håndfuld bredbladet persille
Fremgangsmåde:
- Kassér kålens yderste blade og den hårde stok i midten.
- Pil bladene fra hinanden, og bland dem med fintsnittet porre.
- Rør olie, sojasauce, revet ingefær, sukker og limesaft sammen til en dressing.
- Hæld den over rosenkål og porre, og lad det trække køligt i 15 minutter.
- Snit andebrystets skind uden at skære helt igennem.
- Krydr med salt og peber, og læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad.
- Brun kødet ved middel varme i det fedt, der løber fra. Steg det i 20 minutter på skind-siden, og derefter 4-5 minutter på den anden side.
- Lad andebrystet hvile 10 minutter, og skær det i skiver.
- Skær kartofler i mundrette bidder.
- Vend dem med rosenkål, porre og æbler i tern.
- Servér med hakkede nødder og persille.
Hovedretter
Andebryst i solbær med jordbærsalat