Andebryst i solbær med jordbærsalat
Opskrift på andebryst i solbær med jordbærsalat
(6 pers.)
Andebryst:
4 andebryster
Salt og peber
150 g solbær
2 rødløg
1 dl æblejuice
Jordbærsalat:
400 g jordbær
2 spsk. sukker
1 tsk. rosenpeberkorn
75 g spæde spinatblade
200 g fetaost
4 spsk. balsamico
25 g pinjekerner
Prøv også: Andebryst med rosenkål og æbler
Sådan laver du andebryst i solbær med jordbærsalat
Andebryst:
Snit skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber.
Skyl bærrene, pil løget og skær dem i tynde både.
Brun andebrysterne på en varm pande på begge sider og læg dem i et ovnfast fad.
Svits solbær og løg 2-3 min. i andefedtet. Hæld æblejuicen over og lad den koge godt ind.
Hæld løgblandingen over andebrysterne og steg dem færdig midt i ovnen ved 175° i 20 min.
Lad andebrysterne hvile i 10 min., skær dem i skiver på skrå og servér med kogte, persilledryssede kartofler og jordbærsalat.
Jordbærsalat:
Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte og drys med sukker og knust peber.
Skyl spinaten og dup den tør i et rent viskestykke.
Bland spinat og jordbær, smuldr fetaen over og dryp med balsamico.
Rist pinjekernerne på en tør pande, drys dem over salaten og servér.
Prøv også: Andebryst med blommesovs