Krydret nakkekam med vilde tomater og rissalat
(4 pers.)
25 min. + 1 time i ovnen
800 g nakkekam
1 spsk. sennep
1 spsk. paprika
Salt og friskkværnet peber
300 g røde ris
250 g vilde tomater eller en blanding af gule, grønne og røde
1 agurk
Marinade
1 dl sesamolie
Saften af 2 citroner
2 dl store, grønne oliven
1 bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
Salt og peber
Bland sennep, paprika, salt og peber og smør det på kødet, der steges i ovnen ved 180° i 60-70 min. De røde ris skylles og koges i bouillon eller letsaltet vand i 30 min. De blandes (varme) med 2/3 af marinaden af sesamolie, citronsaft, oliven, hakket persille, knust hvidløg, salt og peber. Lad det trække hermed. Skræl agurken og skær halve, udkernede måner. Skyl tomaterne og vend begge dele med resten af dressingen. Server begge dele til skiver af stegen, der lige skal tjekkes, om den er gennemstegt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Italiensk farsbrød med skinke
Koteletter med bønnesalat
Kalvecuvette med citruskartofler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)