Opskrifter
Krydret nakkekam med vilde tomater og rissalat
Fredag, 9. september 2011Opdateret 3. martsaf Helle Brønnum Carlsen
En nakkekam er et super saftigt og lækkert stykke kød, der særligt egner sig som gæstemad. Her er stegen serveret med vilde tomater og rissalat.

1 t og 25 min
4 personer
Krydret nakkekam
800 g nakkekam
1 spsk. sennep
1 spsk. paprika
Salt og friskkværnet peber
300 g røde ris
250 g vilde tomater eller en blanding af gule, grønne og røde
1 agurk
Marinade
1 dl sesamolie
Saften af 2 citroner
2 dl store, grønne oliven
1 bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Bland sennep, paprika, salt og peber og smør det på kødet.
- Steg kødet i ovnen ved 180° i 60-70 min.
- De røde ris skylles og koges i bouillon eller letsaltet vand i 30 min.
- De varme ris blandes med 2/3 af marinaden, der er lavet af sesamolie, citronsaft, oliven, hakket persille, knust hvidløg, salt og peber.
- Skræl agurken og skær den i halve, udkernede måner.
- Skyl tomaterne og vend dem og agurkerne med resten af dressingen.
- Server risene og grøntsagerne til skiver af stegen, der lige skal tjekkes, om den er gennemstegt.

Hovedretter
Marineret banket svinenakkekam med bønne-vandmelonsalat

Hovedretter
Braiseret nakkekam med kanel, chili og fennikelfrø