Kylling med gulerødder, ærter og ris
(4 pers.)
1 kylling (1.600 g)
1 løg
2 gulerødder
1 porre
3 laurbærblade
5 peberkorn
1 tsk. salt
400 g ris
8 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. smør
3 spsk. mel
4 dl suppe fra kyllingen
1 dl fløde 9%
500 g frosne ærter og gulerødder
Salt og peber
Kom kyllingen i 2 l vand, kog op og skum af. Tilsæt løg, gulerødder, porre, laurbærblade, peberkorn og salt og lad det småkoge under låg i 45 min. Tag kyllingen op, lad den afkøle lidt og sigt suppen til sovsen. Kog risene i vand tilsat salt i 12 min. og lad dem hvile under låg i 10 min. Pil kødet af kyllingen og skær 600 g i mindre stykker (resten kan bruges til hønsesalat). Smelt smørret, rør melet i og tilsæt suppen lidt efter lidt, mens der røres. Hæld fløde, ærter og gulerødder i sovsen og lad det koge op. Tilsæt kyllingekødet og smag til med salt og peber. Server med et drys af persille.
Madopskrift: Kristina Miechels
Mere med kylling ...
Indbagt kylling med rosenkål
Cremet kyllingesuppe med låg
Kylling med æblesovs, ris og grønne bønner