Opskrifter

Lækker lammesalat med korender og frisk dressing

Tirsdag, 8. april 2014Opdateret 3. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen
Denne version af lam er lækker til påske! Salaten er lavet på lammebov, korender, salatblade og en frisk dressing på olivenolie og citronsaft.
3 t
6 personer
Lammesalat med korender
1 lammebov
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
3-4 fed hvidløg
1 rødløg
2 spsk. korender
Dressing
4 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sukker
Salt og peber
Pynt
Salatblade
Kapersbær
Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde

TIP: Salaten kan spises lun eller kold.

  1. Gnid boven med olie, salt og peber og læg den i en bradepande.
  2. Sæt den i ovnen ved 90° og lad den passe sig selv i ca. 3 timer, til et kødtermometer i den tykkeste muskel viser 80°.
  3. Tag boven ud og læg folie over, til den skal bruges.
  4. Pil hvidløgene og giv dem et opkog. Hak dem groft. Pil og hak rødløget. Bland hvidløg, rødløg og korender.
  5. Træk benene ud af kødet og riv kødet i strimler med en gaffel, der må hverken være fedt eller sener ved. Kødet skal være så mørt, at det kan rives fra hinanden ligesom pulled pork.
  6. Top kødet op på et fad med salatblade og giv det salt og peber. Drys hvidløg, rødløg og kapers over og pynt med kapersbær.
  7. Pisk dressingen sammen og dryp den over. Spis groft brød til.