Ingredienser til lammesalat med korender
(4-6 pers.)
1 lammebov
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Tilbehør
3-4 fed hvidløg
1 rødløg
2 spsk. korender
Dressing
4 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sukker
Salt og peber
Pynt
Salatblade
Kapersbær
Tilbehør
Groft brød
Fremgangsmåde til lammesalat med korender
Gnid boven med olie, salt og peber og læg den i en bradepande. Sæt den i ovnen ved 90° og lad den passe sig selv i ca. 3 timer, til et kødtermometer i den tykkeste muskel viser 80°. Tag boven ud og læg folie over, til den skal bruges.
Pil hvidløgene og giv dem et opkog. Hak dem groft. Pil og hak rødløget. Bland hvidløg, rødløg og korender.
Træk benene ud af kødet og riv kødet i strimler med en gaffel, der må hverken være fedt eller sener ved. Top kødet op på et fad med salatblade og giv det salt og peber. Drys hvidløg, rødløg og kapers over og pynt med kapersbær. Pisk dressingen sammen og dryp den over. Spis groft brød til.
Kødet skal være så mørt, at det kan rives fra hinanden ligesom pulled pork. Salaten kan spises lun eller kold.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Lammekølle a la Provence
Lam i dild
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)