Opskrifter
Lækker lammesalat med korender og frisk dressing
Tirsdag, 8. april 2014Opdateret 3. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen
Denne version af lam er lækker til påske! Salaten er lavet på lammebov, korender, salatblade og en frisk dressing på olivenolie og citronsaft.

3 t
6 personer
Lammesalat med korender
1 lammebov
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
3-4 fed hvidløg
1 rødløg
2 spsk. korender
Dressing
4 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sukker
Salt og peber
Pynt
Salatblade
Kapersbær
Tilbehør
Groft brød
Fremgangsmåde
TIP: Salaten kan spises lun eller kold.
- Gnid boven med olie, salt og peber og læg den i en bradepande.
- Sæt den i ovnen ved 90° og lad den passe sig selv i ca. 3 timer, til et kødtermometer i den tykkeste muskel viser 80°.
- Tag boven ud og læg folie over, til den skal bruges.
- Pil hvidløgene og giv dem et opkog. Hak dem groft. Pil og hak rødløget. Bland hvidløg, rødløg og korender.
- Træk benene ud af kødet og riv kødet i strimler med en gaffel, der må hverken være fedt eller sener ved. Kødet skal være så mørt, at det kan rives fra hinanden ligesom pulled pork.
- Top kødet op på et fad med salatblade og giv det salt og peber. Drys hvidløg, rødløg og kapers over og pynt med kapersbær.
- Pisk dressingen sammen og dryp den over. Spis groft brød til.

Forretter & Tilbehør
Vintersalat med bagt knoldselleri

Hovedretter
Farseret lammebov