Opskrifter

Lasagne med ekstra grønt

Lørdag, 31. januar 2009Opdateret 6. februaraf Helle Brønnum Carlsen
Skru op for det grønne og brug de råvarer du har med denne opskrift. Så er der lasagne på 1 time.
1 t og 5 min
4 personer

40 min. + 25 min. i ovnen
(4 pers.)

9 plader lasagne

Kødsovs
1 spsk. olivenolie
1 hakket fed hvidløg
1 hakket løg, oregano og basilikum
Grønsager, f.eks.gulerødder, selleri, courgette/squash, aubergine
Salt og peber
400 g hakket oksekød
1 dåse tomater

Bechamel
30 g smør
30 g hvedemel
4 dl mælk
Muskatnød
50 g groftreven ost

Tilbehør
Grøn salat

Hak løg og hvidløg. Riv gulerødder og courgetter groft. Kom grønsagerne op i varm olie og rør rundt. Hæld kødet ved, tilsæt oregano, basilikum, salt og peber. Kom en dåse flåede tomater ved og rør godt. Skyl dåsen med 1/2 portion vand, og hæld i gryden. Lad den simre for middelvarme i 20 min.
Bag bechamelsovsen op, smag til med salt, peber og reven muskat.
Lægges i lag, slut med bechamel og drys reven ost øverst.
Bag lasagnen ved 200° i ca. 25 min.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Se oversigt over flere klassiske middagsretter her