Lun vintersalat
(3-4 pers.)
300 g rødbeder
300 g gulerødder
250 g pastinak
1 rødløg
½ icebergsalat
2 æbler
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
Dressing
2 spsk. olivenolie
1 tsk. reven citronskal
3 spsk. citronsaft
½ spsk. honning
1 tsk. salt
Kværnet peber
Skræl rødbeder, gulerødder, pastinak og rødløg og skær dem i lidt grove stykker. Smør en bradepande med lidt olie. Kom urterne i og bland dem med olie og salt. Sæt dem i ovnen 20 min. ved 200°. Skær æblerne i både og bland dem med grønsagerne. Sæt dem tilbage i ovnen 5 min. Bland dressingen og skær salaten i smalle både. Bland grønsager og salat. Hæld dressingen over og server med det samme.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Gulerodssalat med sennepsfrø
Avocadosalat med rogn og rejer