Nødderand med frugter
Ingredienser til nødderand med frugter
(6 pers.)
125 g nøddekerner
4 æggehvider
125 g sukker
½ dl rasp
½ tsk. bagepulver
1 tsk. usprøjtet citronskal
Ca. 25 g mørk chokolade
Fyld
2-3 appelsiner
2-3 friske figner el. 2 mandariner i både
Tilbehør
Flødeskum el. vaniljeis
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Hak nøddekernerne meget fint i en blender eller kør dem igennem en mandelkværn. Pisk æggehviderne stive. Bland nødder, sukker, rasp, revet citronskskal og bagepulver og vend det i de piskede æggehvider. Smør en randform på ca. 1½ l godt med smør og drys med et tyndt lag rasp. Fordel nøddedejen i formen. Bag randen 25-30 min. ved 175°. Afkøl randen lidt i formen, inden den vendes ud på en bagerist. Smelt chokoladen i vandbad og dryp den over randen.
Fyld: Skræl appelsinerne og skær dem i små stykker. Skær toppen af fignerne og skær dem i kvarte.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Kirsebærkokotter
Pistacie-tranbærcookies
I gang med julekonfekten
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...