Ølmarinerede andelår med rødkålswok
(4 pers.)
4 andelår
1½ tsk. salt
8 hele nelliker
8 hele allehånde
1 stjerneanis
1 stort hakket løg
10 cm fintskrællet citronskal
1 mørk pilsner
Rødkålswok
6 tørrede figner
1 dl portvin
400 g fintsnittet rødkål
2 fintsnittede rødløg
1 spsk. olie
2 spsk. balsamicoeddike
Salt
Rørsukker
Skær overflødigt fedt af lårene og prik skindet med en gaffel. Gnid lårene med salt. Knus krydderierne og bland dem med salt, citronskal og øl. Læg lårene i en plastpose og hæld marinaden ved. Luk posen og massér lårene lidt, så marinaden trænger ind. Læg posen koldt 1 døgn og vend den nogle gange.
Dup andelårene tørre og brun dem i stegegryde, først på skindsiden. Dæmp varmen meget og lad lårene simre møre på 1¼-1½ time under låg. Hæld den dannede sky i en gryde og skum for fedt. Varm op og smag til med salt og peber. Skru op for varmen og rist lårene på skindsiden eller læg dem på køl og rist dem varme og sprøde næste dag. Server med kartofler, den kraftige sky og:
Rødkålswok
Klip stilken af fignerne og skær dem i strimler. Bland figner og portvin og lad det trække en times tid. Svits rødkål og rødløg i olie ved jævn varme 4-5 min. Tilsæt balsamico og figner og svits et par min. Smag til med salt og rørsukker.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre retter med øl...
Bankekød i øl med kartoffelmos
Shortribs med grønsager
Tandorilår med coleslaw