Ribbenssteg med skysovs og agurkesalat
(4 pers.)
20 min. + 1 time i ovnen
1 kg ribbenssteg
1 spsk. salt
1 gulerod
1 løg
2 laurbærblade
1 agurk
2 dl eddike
3 spsk. sukker
1 rød chili
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 spsk. majsstivelse
Rids sværen helt igennem og gnid med salt. Sæt stegen i en bradepande og hæld 3 dl vand ved sammen med stykker af gulerod, løg og laurbærblade. Steg stegen midt i ovnen ved 200° og i ca. 1 time, de sidste 5 min. på grill, så sværen bliver sprød. Snit agurken i tynde skiver og pisk sukker, salt og peber ud i eddiken og hæld eddiken over agurkerne. Si skyen, skum fedtet fra og lad den koge op. Jævn skyen med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med salt og peber. Server med kogte kartofler.
Opskrift: Kristina Miechels
Prøv også...
And på kuglegrill
Juleskinke med ingefærglasering