Rødspætter i indisk sauce
Ingredienser til rødspætter i indisk sauce
(4 pers.)
1 løg
2 røde peberfrugter
2 spsk. olie
400 g mosede tomater fra flaske
el. brik
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. paprika
2 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
Salt og peber
500 g rødspættefileter
1 bdt. forårsløg
Tilbehør:
Ris
2 limefrugter
Alternativ til rødspætter i indisk sauce: Rødspættefileter med marinerede jordskokker
Fremgangsmåde
Hak løget fint og skær peberfrugterne i små tern. Svits begge dele i et par minutter i olie på en stor pande eller i en bredbundet gryde. Tilsæt tomater, spidskommen, paprika, fintrevet ingefær og hvidløg. Lad saucen simre i 15 min. Smag til med salt og peber og spæd evt. med lidt vand, hvis saucen er meget tyk. Fold rødspættefileterne sammen på langs og rul dem løst sammen. Krydr dem med lidt salt og sæt dem ned i saucen. Lad fisken dampe i saucen ved mellemhøj varme under låg i ca. 8 min. Snit forårsløgene fint og drys dem over retten. Servér fiskefadet med ris og limebåde.