Opskrifter
Rustik kyllingesuppe med grøntsager og pesto
Tirsdag, 18. marts 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Rustik kyllingesuppe med grøntsager og pesto – en varm og fyldig klassiker med masser af smag.

1 t
4 personer
Rustik kyllingesuppe med grøntsager og pesto:
4 kyllingelår
11/4 l hønsebouillon
2 porrer
2 stilke bladselleri
2 gulerødder
100 g frisk grønkål
1 dåse cannellinibønner
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber
Til servering:
2 spsk. grøn pesto
Fremgangsmåde:
- Kog kyllingelårerne møre i bouillon i ca. 40 minutter.
- Skum gerne af undervejs.
- Tag kyllingelårene op af gryden, og lad dem afkøle.
- Pluk kyllingekødet i mundrette stykker.
- Skyl porrerne, og skær dem i skiver.
- Rens bladselleri, og skær den i tern.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
- Skyl og rib grønkålen, og hak den groft.
- Hæld væden fra bønnerne, skyl dem, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Steg porrer, bladselleri og gulerødder i olie på en pande i 3-4 minutter, uden at grøntsagerne tager farve.
- Vend grøntsagerne i gryden med bouillon, bring suppen i kog, og lad den simre i 5 minutter.
- Tilsæt plukket kylling, grønkål og bønner, lun suppen igennem, og smag til med salt og peber.
- Top suppen med grøn pesto lige før servering.

Sund mad
Blomkåls- og jordskokkesuppe med stenbiderrogn