Opskrifter

Smagsprøve fra ny, gratis kogebog

Søndag, 14. februar 2010af Redaktion
Hvidløgskylling i ovn er en lækker middagsret med masser af smag

I den nye kogebog, der følger med Familie Journal nr. 8, har vi satset på både fugl og fisk.
Hovedvægten er lagt på kylling, for det er mad, næsten alle kan lide - og så har vi suppleret med fx and, perlehøne og kalkun.
Fiskeretterne er hurtige, nemme, sunde og lækre.
Familie Journals tre dygtige madeksperter, Anne Skovgaard-Petersen, Helle Brønnum Carlsen og Kristina Marckmann, har lavet opskrifterne - her får du en smagsprøve på førstnævntes kunnen.
God appetit!

(4-5 personer)
Arbejdstid: 30 min. + Yderligere tilberedning 1-1¼ time

1 god frisk kylling på ca. 1½ kg
2 hele hvidløg
100 g bacon
1 kg små, vaskede kartofler
½ spsk. friske timianblade


Tør kyllingen og gnid den med salt, peber og timian. Pil hvidløgene og kog dem hurtigt op 2 gange i nyt vand hver gang. Skær baconen i tern og rist dem let på pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skræl kartoflerne eller lad være afhængig af familiens indstilling til kartoffelskind. Læg kyllingen på ryggen i et smurt, ildfast fad. Vend kartoflerne i 1 spsk. olie og bland dem med hvidløgsfed og bacon. Læg det ved siden af kyllingen. Sæt fadet i ovnen på midterrillen 1-1¼ time ved 175°, til kyllingen er gylden og gennemstegt.
Server med en god skål grøn salat eller tomatsalat.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv mere med kylling...
Kylling med grønkål
Kyllingerispilau
Kylling med fennikel og gulerod