Opskrifter
Dukkah-krydret kylling med frisk grønkålssalat
Mandag, 8. februar 2010Opdateret 6. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Det er supersimpelt at lave sit eget dukkah-krydderi, og det går godt til både kylling og fisk. Det kan også bruges som dip sammen med olivenolie til et godt brød.

20 min
2 personer
Dukkah-krydret kylling
2 kyllingefileter (a 150 g)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. orientalsk krydderblanding (vi brugte dukkah)
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. hele korianderfrø
¼ spsk. hele sorte peberkorn
40 g afskalle,de hasselnødder
1 spsk. friskkværnet kanel (helst fra Sri Lanka)
Lidt revet citronskal, hvis du har det.
Salt og peber
Grønkålssalat
400 g grønkål
2 æbler
50 g feta
1 spsk. æbleeddike
Fremgangsmåde
- Start med at lave din dukkah ved at kværne kanel for sig.
- Knus nu resten af ingredienserne i en morter og tilsæt så kanel.
- Gnid kødet med olie, salt, peber, dukkah og citronskal.
- Sæt det i ovnen ved 220° i 10 min.
- Hak grønkål fint og mariner i lidt salt og æbleeddike.
- Skær æbler i både og vend i sammen med resten af olien og lidt peber og pynt med smuldret feta.
- Server med kyllingen og groft brød.

Hovedretter
Ølmarineret lammekølle

Hovedretter
Kylling i baconsvøb med coleslaw