Opskrifter
Søde kartoffeldeller og rabarber-spidskålssalat
Fredag, 1. september 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Her får du en nem opskrift på lækre deller og en dejlig rabarber-spidskålssalat - en smagsfuld, farverig kombination af sødt og syrligt.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2023-08-29/strik-169-foto-med-1-billede-9.png?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
1 t
4 personer
Søde kartoffeldeller:
500 g søde kartofler
1 løg
3 fed hvidløg
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. stødt spidskommen
½ dl hvedemel
1 dl havregryn
3 æg
1 dl rasp
Smør og olivenolie til stegning
Rabarber-spidskålssalat:
2 stilke rabarber
3 cm frisk ingefær
1½ spsk. rørsukker
1 spidskål
½ tsk. salt
1 limefrugt
1 spsk. god olivenolie
2 avocadoer
1 håndfuld frisk koriander
1 dl saltede mandler
Fremgangsmåde:
- Skræl søde kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
- Mos dem med en gaffel eller kartoffelmoser i en skål.
- Bland revet løg, presset hvidløg, salt, peber, spidskommen, mel og havregryn i.
- Tilsæt let sammenpiskede æg og 3 spsk. rasp.
- Rør farsen godt sammen, og lad den sætte sig et køligt sted i 15 minutter.
- Justér konsistensen med rasp.
- Form kartoffelfarsen til frikadeller, og steg dem gyldne på en pande i en blanding af smør og olie.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/article/pitabroed-med-graeske-frikadeller.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/pitabroed-med-graeske-frikadeller.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hovedretter
Pitabrød med græske frikadeller
Rabarber-spidskålssalat:
- Skær rabarber i meget tynde skiver, og vend dem med revet ingefær og sukker. Lad dem trække køligt mindst ½ time, men gerne et par timer.
- Snit spidskål fint. Kram salt og limesaft ind i strimlerne. Det er lettest at bruge hænderne.
- Vend spidskål med de lynsyltede rabarber, olie, avocadotern og koriander.
- Drys grofthakkede mandler over ved servering.
![Krydrede frikadeller med urtekartofler og fennikelsalat](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/md-92394.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.42&fp-y=0.49&ar=4:3)
Hovedretter
Krydrede frikadeller med urtekartofler og fennikelsalat