Spansk, glaseret skinke
Ingredienser til spansk, glaseret skinke
(4 pers.)
1,2 kg skinkesteg med fedtkant uden ben og uden svær
Salt og peber
1 dl olivenolie
2 dl sirup
2 granatæbler
4 usprøjtede appelsiner
Fremgangsmåde til spansk, glaseret skinke
Snør evt. stegen, så den ligner en rullesteg og holder formen. Gnid den med salt og peber og lidt af olien. Skær den ene appelsin i skiver, læg dem på stegen og sæt den i ovnen ved 160º i 1½ time. Pres 2 appelsiner. Pil kernerne ud af 1 granatæble, knus dem og bland dem med appelsinsaften. Tag appelsinskiverne af stegen og hæld saften over. Pak stegen i alufolie og giv den 1 time mere. Kog sirup, kernerne fra det sidste granatæble, saft og skal fra den sidste appelsin op. Fjern alufolien og hæld siruppen over stegen. Sæt den i ovnen ved 220º i 10 min. Pynt med appelsinskiver og granatæble.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Svensk, glaseret skinke
Juleand med tilbehør
Nåede du ikke at få fingre i Familie Journals tillæg fyldt med dejligt juleknas og bag? Så kan du i stedet købe tillægget som PDF i Familie Journals webshop. Lad duften af hjemmebag sprede sig, så er julehyggen sikret!
Hvert tillæg koster kun 20,-