Opskrifter

Svensk, glaseret skinke

Fredag, 20. december 2013af Redaktion
Svensk glaseret skinke er et sikkert hit på julebordet. Prøv at variere din glaserede skinke med appelsiner og granatæbler og servér den med en god salat og et cremet kartoffelfad til.

Ingredienser til svensk, glaseret skinke

(Glaseret skinke til 8 pers.)

1 lille skinke på ca. 3 kg
1 stort løg
5 nelliker

Glasering
2 dl gylden
sirup
150 g farin
10-15 nelliker

Prøv også: Skift den svenske ud med en spansk, glaseret skinke

Fremgangsmåde til svensk, glaseret skinke

Skær sværen af skinken, men lad et tyndt lag fedt sidde tilbage og rids det i små tern.

Skær løget i tynde skiver.

Læg skinken i et ovnfast fad, drys med løgringe og stik nellikerne ind i det tynde lag fedt.

Kom ca. 3 cm vand i fadet.

Pak stegen grundigt ind i flere lag alufolie.

Sæt det i en 160º varm ovn i 1 time, sænk temperaturen til 140º og giv stegen 1½ time mere.

Lad den hvile, mens du rører glaseringen.

Kog farinen med 1 dl vand og sirup.

Når den er sirupsagtig, tilsættes siruppen og nellikerne, lad det koge et par min. mere.

Læg stegen i et rent, ovnfast fad.

Fordel glaseringsmassen jævnt over stegen og sæt den i en 200º varm ovn i 20 min.

Server glaseret skinke!

Tip: Det er smag og behag, om stegen til glaseret skinke skal være røget eller rå.

Ingredienser til flødekartofler

(6 pers.)

1½ kg store kartofler
1 skalotteløg
Muskatnød
Salt og peber
¼ l piskefløde
75 g gruyere

Fremgangsmåde til flødekartofler

Skræl kartoflerne, skær dem i 4 mm tykke skiver og læg dem lagvist med hakket løg, salt, peber og lidt revet muskatnød.

Hæld fløden over og drys med revet ost.

Stil fadet i ovnen ved 180º i 1 time.

Du kan lave kartoflerne i god tid, komme dem på køl og sætte dem i ovnen 15 min. ved 200º lige inden servering.

Ingredienser til rosenkålssalat

(4 pers.)

2 dl sorte belugalinser
400 g rosenkål
75 g hasselnødder
2-3 forårsløg

Dressing
2 spsk. hvidvins-eddike
3 spsk. hasselnøddeolie el. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber

Fremgangsmåde til rosenkålssalat

Kog linserne efter anvisning på pakken.

Rør dressingen sammen og vend linserne i den.

Snit de rensede kål meget fint.

Vend kål og grofthakkede nødder i linserne.

Snit forårsløgene i ringe, vend de fleste i salaten og drys med resten.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Stegt svinekam med tilbehør
Juleand med tilbehør

Køb tillæg med lækkert juleknas & bag

Nåede du ikke at få fingre i Familie Journals tillæg fyldt med dejligt juleknas og bag? Så kan du i stedet købe tillægget som PDF i Familie Journals webshop. Lad duften af hjemmebag sprede sig, så er julehyggen sikret!

Hvert tillæg koster kun 20,-