Stegt kylling med skilt sovs - en nyfortolket Hüttemeier-klassiker
(4 pers.)
Ingredienser til stegt kylling med skilt sovs
1 pænt storfersk kylling
Salt og peber
1 bdt. persille
1 spsk. smør
1 dl vand
Sovs
50 g smør
2 dl fløde 9%
Salt
Evt. kulør
Fremgangsmåde til stegt kylling med skilt sovs
Fyld kyllingen med salt, peber og persille og luk den med tandstikker eller kødpinde. Gnid skindet med salt og brun den på alle sider i smørret.
Tilsæt vandet og steg under låg 45-60 min.
Tag kyllingen op, tilsæt smør, fløde og evt. kulør og lad sovsen koge til en skilt sovs.
Parter kyllingen og server med nye kartofler og agurkesalat.
Stegt kylling med skilt sovs bliver alt for sjældent serveret
Stegt kylling med skilt sovs er en sand dansk klassiker, der desværre bliver tilberedt alt for sjældent i dag.
Den ovnstegte kylling har måske vundet indpas, fordi tilberedningsmetoden er utrolig simpel, men den kan på ingen måde smagsmæssigt sammenlignes med denne himmelske ret, siger madskribent Kristina Miechels, der her har nyfortolket en Kirsten Hüttemeier-klassiker.
Mere med kylling...
Kylling med gulerødder, ærter og ris
Kyllingelår med vinterwaldorf
Kylling med æblesovs, ris og grønne bønner