Thaikrydrede kødboller i kokoskarry
(20-24 kødboller)
500 g hakket lam, kalkun el. kylling
2 spsk. rasp
1½ dl mælk
1½ tsk. salt
Revet skal af 1 usprøjtet lime
1 spsk. friskrevet ingefær el. 1-2 tsk. tørret
Stødt chili efter smag
Sauce
½ spsk. olie
1 hakket løg
2-3 tsk. karry
1 ½ dl kokosmælk
1-2 spsk. mangochutney
Salt og peber
Tilbehør
Løse ris
Udblød raspen 5 min. i mælken. Tilsæt salt, limeskal, ingefær og chili og rør det til fars. Varm en mellemstor gryde med vand og lidt salt op. Form farsen til runde kødboller med en lille spiseske. Lad dem simre i vandet 10-12 min., til de er gennemkogte. Tag kødbollerne op af kogevandet, gem 1 dl af vandet.
Sauce: Svits løg og karry i olien. Tilsæt kogevand og kokosmælk, og lad det simre 5 min.
Smag til med chutney, salt og peber. Læg bollerne i saucen og varm dem igennem.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Boller i karry med ris
Kalkun i grøn karry med mandler
Kinesiske frikadeller