Tomatsuppe med flødepeberrod
Ingredienser til tomatsuppe med flødepeberrod
(Tomatsuppe til 4 pers.)
2 løg
1 porre
1 spsk. olie
800 g friske, modne tomater el. 2 dåser flåede tomater
¾ l grønsagsbouillon
2 spsk. tomatpuré
1-1½ spsk. friskhakket basilikum
1-2 tsk. salt
1 tsk. sukker
Peber
Flødepeberrod
1½ dl piskefløde
½ tsk. sukker
1 tsk. citronsaft
Et nip salt
1-1½ spsk. friskrevet peberrod
Fremgangsmåde til tomatsuppe med flødepeberrod
Pil og hak løg og porre og svits det let gyldent på 4-5 min. i olien. Hak de friske tomater i mindre stykker og kom dem i gryden eller tilsæt dåsetomater med væde, bouillon og tomatpuré og lad din tomatsuppe koge småt under låg ca. 20 min. Miks din tomatsuppe i en foodprocessor eller med stavblender og hæld den tilbage i gryden. Varm din tomatsuppe op og smag til med basilikum, sukker, salt og peber.
Flødepeberrod: Pisk fløden lige netop stiv med sukker, citronsaft og salt og smag til med peberrod. Stil peberroden køligt, til den skal spises.
Servér en lækker tomatsuppe med flødepeberrod
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Fyldte tomater
Tomatketchup
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)