Vietnamesiske ruller med rissalat
(3 pers.)
20 min.
300 g hakket oksekød
1 spsk. rapsolie
2 tsk. paprika
1½ tsk. salt
400 g orientalsk wokblanding
9 rismelspandekager (el. 1 rulle fillodej)
3 dl kogte ris
1 porre
1 gulerod
1 peberfrugt
1 æble
1 lille spsk. dijonsennep
3 spsk. olivenolie
1 spsk. limesaft
RISMELSPANDEKAGER...
...er, som navnet antyder, lavet af rismel og er sprøde, papirstynde dejplader, der næsten ligner matteret glas. Inden man kan bruge rismelspandekagerne, skal de fugtes med vand. De fugtede pandekager bliver helt bløde og gennemsigtige. De kan bruges til at vikle om f.eks. grønsager og rejer og spises rå eller steges ved høj varme, så de bliver sprøde og lune. Rismelspandekagerne kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos asiatiske købmænd.
Brun kødet i olien og tilsæt paprika og salt. Tag kødet af varmen og bland det med wokblandingen. Fugt rismelspandekagerne, fordel fyldet på dem, fold siderne ind og rul dem sammen. Bland risene med fintsnittet porre og små tern af gulerod, peberfrugt og æble. Pisk senneppen med olie og limesaft og hæld det over salaten. Steg rullerne i lidt olie over høj varme, til de er gyldne, og server.
Madopskrift: Kristina Miechels
Prøv også...
Kinesisk kylling med grønsagsris
Lynstegte nudler, æg og kalkun
Forårsruller