Opskrifter

Vintersuppe

Fredag, 6. februar 2009af X
(4 pers.)150 g selleri150 g pastinak150 g gulerødder2 snackpebre1 bagekartoffel2 fed hvidløg1½ spsk. olie2 kviste timian1¼ l bouillon1 dl flødeSalt og

(4 pers.)

150 g selleri
150 g pastinak
150 g gulerødder
2 snackpebre
1 bagekartoffel
2 fed hvidløg
1½ spsk. olie
2 kviste timian
1¼ l bouillon
1 dl fløde
Salt og peber

Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en gryde og svits grønsagerne ved jævn varme ca. 5 min. Hæld bouillon ved og læg timian i gryden. Kog grønsagerne meget møre under låg på ca. 40 min. Fjern timianen. Tag grønsagerne op med hulske og læg dem i foodprocessor sammen med lidt af væden (hvis al væden kommer i, løber den ud af maskinen, når den kører). Kom grønsagepureen tilbage i gryden til resten af væden og bland med fløden. Varm suppen op og smag til med salt og peber. Suppen kan fryses.

Tip: Brug løg i stedet for porrer og persillerod i stedet for pastinak.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere gode retter til den kolde tid ...
Minestronesuppe
Vintergryde
Vinterratatouille