Opskrifter

Lav en nem brunch

Fredag, 13. september 2013af Redaktion
Det er super hyggeligt at se venner og familie til brunch, men det behøver hverken være så kompliceret eller fyldt med fedt, som mange ofte kommer til at gøre deres brunch parties. Her er bare tre gode ting, og så er de endda i den sunde ende af skalaen.

Ingredienser til blødkogt æg med panchettaryttere

(6 pers.)

6 tykke skiver groft brød
6 skiver panchetta
6 store æg

Fremgangsmåde til blødkogt æg med panchettaryttere

Skær brødet i stave og rist dem let i ovnen ved 200º.

Vikl panchetta om og steg rytterne færdig ved 200º i 10 min.

Bring vand i kog og kom æggene i, når det koger.

Kog dem i 5 min., lidt tilpasset størrelsen.

Servér med rytterne, der dyppes i det blødkogte æg.

Tip: Du kan bruge parmaskinke i stedet for den italienske bacon, panchetta.

Ingredienser til kartoffelpandekage med løg og laks

(6 pers.)

600 g kartofler
4 forårsløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvedemel
Salt og peber
1 usprøjtet citron
1 dl cremefraiche
1 dl persilleblade
1 spsk. friskrevet peberrod
300 g røget laks

Fremgangsmåde kartoffelpandekage med løg og laks

Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de kan moses. Mos dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber.

Rens og snit løgene fint og vend i mosen.

Form 12, små, flade "kager" og vend dem i mel og mere salt og peber. Steg dem i resten af olien på en varm pande 4-5 min. på hver side.

Skyl citronen og del den i to. Den ene halvdel skal du skære i både til pynt. Riv og pres den anden halvdel. Bland citron med cremefraiche, hakket persille og friskrevet peberrod.

Anret de lune kartoffelpandekager med cremen og læg laksen ved.

Ingredienser til æble-hindbærmuffins

(12 stk.)

200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
50 g havregryn
4 spsk. perlesukker
½ spsk. kanel
2 store æbler
2 æg
1½ dl mager yoghurt
½ dl rapsolie
250 g hindbær (evt. frosne)

Fremgangsmåde til æble-hindbærmuffins

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Skræl og riv æblerne groft og bland dem med æg, yoghurt, olie og halvdelen af hindbærrene.

Kom dejen i 12 papirmuffinsforme, der holdes af en fast muffinsform. Læg de sidste hindbær øverst og drys med lidt sukker. Bag muffinsene ved 180º i 25 min., til de slipper en nål.

HUSK

Groft hvedebrød, 1-2 skæreoste af forskellig styrke, syltetøj, måske en god, mørk pålægschokolade og honning. Det er også rigtig lækkert med nogle syltede frugter, lidt hjemmelavet mysli, yoghurt og frisk frugt. Selvfølgelig skal der også være kaffe, mælk og evt. te.

Opskrifter: Helle Brønnum Carlsen

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Mormors muffins
Yoghurt med figenkompot

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her

Byd på brunch