Smagen af sommer: 3 opskrifter med jordbær
Bruschetta med jordbær
(12-16 stk.)
- 500 g jordbær
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk. olivenolie + lidt til pensling
- Salt og peber
- 1 stort flute
Prøv også: Brug sommerens bær: 3 desserter med bær
Fremgangsmåde:
Skær jordbærrene i mindre stykker. Hak hvidløget fint, og skær basilikumbladene i tynde strimler. Gem lidt blade til pynt, og vend forsigtigt det hele med olivenolien. Smag til med salt og peber. Skær flute i tynde skiver. Rist skiverne på en brødrister i ca. 2 minutter på hver side, til de er let gyldne. De skal være sprøde, ikke hårde. Afkøl skiverne, og pensl dem med lidt olivenolie. Fordel jordbærblandingen på de ristede skiver. Pynt med basilikumblade, og servér.
Prøv også: Smagen af sommer: 3 kager med hyldeblomst
Jordbærmarengs
(18-20 stk.)
- 3 jordbær
- 1 spsk. flormelis
- 3 æggehvider
- 170 g flormelis
- ½ tsk. eddike
Prøv også: Sommerretter på grillen
Fremgangsmåde:
Mos jordbærrene med en gaffel, og tilsæt flormelis. Tænd ovnen på 100°. Pisk æggehviderne luftige, men ikke stive. Tilsæt flormelis og eddike. Pisk, til du kan vende skålen på hovedet, uden at massen falder ud. Dryp jordbærmos ned i æggehvidemassen med en ske. Rør forsigtigt 2-3 gange, så jordbærmosen danner lange spor i de piskede æggehvider. Placér 18-20 små marengs på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 1½ time, til de er tørre udenpå og seje indeni. Afkøl inden servering.
Tip: Prøv også at blande andre bær, f.eks. hindbær, blåbær eller brombær, i marengsmassen.
Prøv også: Sommermad: 3 aftenretter med grønt
Jordbærkage med makronbunde
(8 personer)
- 200 g mandler
- 100 g mørk chokolade
- 3 æggehvider
- 180 g flormelis
Fyld:
- 750 g jordbær
- 2½ dl piskefløde
Prøv også: 3 lækre desserter med rababer
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170°. Smut mandlerne, og rist dem gyldne i ovnen i ca. 5 minutter i ovnen. Lad dem afkøle. Blend halvdelen af mandlerne, og hak den anden halvdel groft. Hak chokoladen fint. Pisk æggehviderne, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, til massen er sej og luftig. Tilsæt mandler og chokolade lidt ad gangen. Fordel dejen i 2 cirkler med en diameter på ca. 26 cm på bagepapir, og bag bundene i 20 minutter. Lad bundene afkøle, før du løsner dem fra bagepapiret.
Fyld: Skær den ene halvdel af jordbærrene i halve. Pisk fløden til skum. Fordel de halve jordbær på den ene makronbund, og læg halvdelen af flødeskummen oven på bærrene. Læg forsigtigt den anden makronbund over. Fordel resten af flødeskummen på, og pynt med de resterende hele jordbær. Servér kagen straks.
Prøv også: 3 slags pandekager med bær