
Jeg har ofte blærebetændelse, og som regel er den kur, jeg får, ikke nok til, at betændelsen forsvinder. Sidst blev jeg behandlet med nitrofurantoin i fem dage. Dernæst tog jeg selv en test, som stadig viste bakterier.
Lægen sendte så en urinprøve til hospitalet til nærmere undersøgelse. Den viste lidt bakterier, som, ifølge lægen, ikke krævede behandling. I stedet blev jeg rådet til at drikke rigelig med væske for at skylle bakterierne væk.
Efterfølgende havde jeg gener i en måned, før der igen var bakterier nok til en ny test på laboratoriet. Den resulterede i endnu en behandling, denne gang med Lucosil. Jeg forstår ikke, jeg kun skal have medicin i fem dage, når betændelsen hele tiden kommer tilbage. Det gør mig ærlig talt utryg.
Hvad gør jeg?
Mvh. Dot
Det er virkelig ikke rart at have blærebetændelse, så jeg kan godt forstå, du føler dig utryg.
Rådet om at drikke rigeligt er nu meget fornuftigt, for har man godt med væske i blæren, og sætter man samtidig lidt tryk på, når man lader vandet, kan man faktisk skylle bakterierne ud.
Nogle mennesker får ikke tømt blæren helt ved vandladning, og det giver mulighed for, at bakterier kan ligge og hygge sig i resturinen. For at undgå dette kan det være fornuftigt at give sig god tid til at tømme blæren, rejse sig og gå lidt rundt for derefter at tømme blæren yderlige et par gange. Det kan være med til at forebygge blærebetændelse.
Nogle patienter kan også have glæde af at få en forebyggende behandling efter en kur mod blærebetændelse. Efter endt kur tager man så en meget mindre dosis antibiotika og kan i samråd med lægen skifte mellem forskellige præparater efter et par måneder. At fortsætte kuren mere en fem dage på fuld dosis er dog meget sjældent nødvendigt.
Du kan også forsøge dig med tranebærjuice. Det kan skabe et miljø i blæren med en surhedsgrad i urinen, så bakterierne simpelthen ikke kan trives.
Kærlig hilsen Lotte
Lotte Bang er Familie Journalens faste læge, og du kan konsultere hende om alt inden for sundhed, helbred og sygdom.
Send en e-mail til Lotte på: konsultation@familiejournal.dk
Hvorfor får jeg hele tiden blærebetændelse?
Åreknuder og øget risiko for blodprop?
Betænksom læser: Et godt råd mod hælspore
Night terror: Vågen krop og sovende hjerne
Bør vores lille søn få skoldkoppevaccinen?
Måske har jeg galdesten?
Bliver det mon tvillinger?
Øregangseksem: Er det farligt at klø igen?